Skip to main content

10 Redenen waarom een zomerkamp voor kinderen zo cool is!

De zomervakantie is een leuk terugkerende lange vakantie waarbij kinderen veel vrije tijd hebben. Naast een grote vakantie voor het gezin , is het ook mogelijk voor kinderen om op zomerkamp te gaan. Dit kan met allerlei verschillende activiteiten en we geven je hieronder 10 redenen waarom een zomerkamp zo leuk is!

 

Er worden nieuwe vriendschappen gelegd

Een zomerkamp bestaat natuurlijk uit een grote groep kinderen! Hierbij zitten zeker kinderen die elkaar nog niet kennen. Hierdoor is het mogelijk dat er nieuwe vriendschappen ontstaan, zeker als er een gezamenlijke hobby is!

 

Het zijn natuurlijke omgevingen

Vele kinderen komen uit een stedelijk gebied. Het ontdekken van natuurlijke omgevingen zijn rustgevend en een plek waar ze zich uit kunnen leven!

 

De sociale vaardigheden worden ontwikkeld

Door op een nieuwe plek te komen waarbij er veel nieuwe kinderen aanwezig zijn, zal het sociale vlak bij kinderen vaak aangesproken worden. Dit zorgt voor een betere ontwikkeling van de sociale vaardigheden waar ze een levenlang plezier van hebben!

 

Het is een frisse adem 

Even op een nieuwe plek komen is voor iedereen rustgevend en spannend. Daarnaast is even loskomen van de dagelijkse routes en strakke schema’s iets waar kinderen enorm van kunnen genieten en ontspannen. 

 

Een zomerkamp zorgt voor meer zelfstandigheid

Door zelf op ‘reis’ te gaan zorgt dat voor meer zelfstandigheid. Zelf bepalen waar het zakgeld aan wordt besteed, hoe laat je gaat slapen en welke activiteiten je gaat doen zorgt voor veel maken van eigen beslissingen. 

 

Het zorgt voor een betere ontwikkeling

Op zomerkamp krijg je altijd te maken nieuwe skills. Vuur maken, knopen leggen, samen spelen, nieuwe tricks leren om maar een voorbeeld te geven. 

 

Ze zijn even offline

Tegenwoordig gaat alles op de telefoon, computer of televisie. Dit wordt even teniet gedaan tijdens een leuk zomerkamp waarbij activiteiten zonder telefoon centraal staan, een reset moment dus!

 

Actief bezig zijn

Door de telefoons links te laten liggen zijn ze actief bezig met leuke activiteiten. Dit is altijd een goed punt voor kinderen ! 

 

Zorgt voor meer zelfvertrouwen

Door lekker bezig te zijn met wat kinderen leuk vinden , krijgen ze meer zelfvertrouwen. Het verbeteren van skills geeft een succesbeleving en maakt het investeren in skills meer winstgevend!

 

Thema kampen 

Themakampen zijn anders dan reguliere kampen. Hier staat een thema centraal zoals voetbalkamp of freerunkamp. Hier hebben de kinderen meestal affiniteit mee waardoor het plezier gehalte gegarandeerd is!

 

Leave a Reply